Silikon Vadisi’nde “100.000 Kişi işten çıkarıldı” İşten çıkarılmalar devam ediyor! 

Silikon Vadisi’ndeki “100.000 işten çıkarma” devam ediyor! Google’ın ana şirketinin 12.000 çalışanı var, Microsoft’un 10.000 çalışanı var, Amazon’un 18.000 çalışanı var…

World Wide Web tarafından 20 Ocak‘ta aktarılan bir Bloomberg raporuna göre, Google’ın ana şirketi Alphabet , 20 Ocak’ta küresel iş gücünün %6’sından fazlasını oluşturan yaklaşık 12.000 kişiyi işten çıkaracağını ve en son teknoloji devi haline geleceğini duyurdu.

Ayrıca, Xinhua Haber Ajansı’nın 19 Ocak tarihli bir haberine göre, ABD’li teknoloji devi Microsoft, 18’inde Mart ayı sonuna kadar dünya çapında 10.000 kişiyi işten çıkaracağını duyurdu ve bu, toplam çalışan sayısının yaklaşık %5’ini oluşturuyor. . Amazon da aynı gün 18.000 kişiyi işten çıkarma planını uygulamaya başladı ve işten çıkarılan çalışanlara resmi olarak tebligat göndererek şirket tarihindeki en büyük işten çıkarma oldu…

Securities Times’a göre, geçen yılın ikinci yarısından bu yana Silikon Vadisi’ndeki işten çıkarma dalgası kızışmaya devam ediyor. Eksik istatistiklere göre , geçen yılın ikinci yarısında Silikon Vadisi’ndeki toplam 789 şirket, “Silikon Vadisi’ndeki 100.000 işten çıkarma” olarak bilinen 120.000’den fazla çalışanını işten çıkardı.

Görüntü kaynağı: Visual China-VCG111288485345

ABD borsaları ayın 20’sinin akşamı açıldı, Google A hisseleri %2,57, Google C %2,61 , Microsoft hisseleri %1,42, Amazon hisseleri %0,19 ve Apple hisseleri %0,63 yükseldi.

Google, 12.000 çalışanının işten çıkarıldığını ve yıl sonu ikramiyesinin “taksit” ile ödeneceğini duyurdu.

Bloomberg, Google’ın ana şirketi Alphabet’in CEO’su Sundar Pichai’nin, şirketin çalışanlarına 20’sinde bir e-posta ile işten çıkarma planının dünyanın dört bir yanındaki tüm şirketi kapsayacağını söylediğini bildirdi. Pichai ayrıca “kararın tüm sorumluluğunu üstlendiğini” söyledi.

Pichai, maliyetleri daha da azaltmak ve verimliliği artırmak ve yetenekleri ve sermayeyi daha önemli şeyler için kullanmak için aşağıdakileri yapmamız gerektiğini söyledi:

“Daha fazla odaklanmamıza, sınırlı maliyetlerimizi nasıl harcayacağımızı yeniden düşünmemize ve çalışanlarımızı ve sermayemizi daha önemli bir şeye yatırmamıza olanak tanıyor.”

Pichai, yapay zekanın ortaya çıkışının artık “önümüze pek çok fırsatın çıktığını” ve bunun Google’ın yatırım yapması gereken kilit bir alan olduğunu söyledi .

Jiemian News’e göre Pichai, Amerika Birleşik Devletleri’nde Alphabet’in işten çıkarılan çalışanlara 16 haftalık kıdem tazminatı ve 6 aylık sağlık yardımı ödeyeceğini , diğer bölgelerin ise yerel yasa ve uygulamalara göre tazminat ödeyeceğini söyledi.

Geçen yılın Kasım ayından bu yana Google, performans derecelendirme sistemini elden geçiriyor ve o zamandan beri daha fazla çalışan, hem çalışma teşviki hem de işten çıkarmaların başlangıcı olarak düşük dereceli kategorilere kolayca yerleştirildi.

Ocak ayının başı genellikle Google’ın yıl sonu ikramiyelerini verme zamanıdır. Geçmişte, Google çalışanları tüm maaşlarını ve ikramiyelerini Ocak ayında alabiliyordu . Ancak CNBC raporlarına göre Google çalışanları , yıllık maaşlarının yalnızca %80’ini alıyordu. ikramiyeler bu yıl Ocak ayında bitiyor ve kalan %20’lik kısım Mart veya Nisan aylarında ödenecek .

İkramiyedeki gecikme, Google’ın toplu işten çıkarmalardan kaçınmaya ve maliyetleri düşürmeye yönelik son girişimi olarak görüldü. Maliyetin bu kısmı , işçilik maliyetinin paylaşılması amacıyla ikinci çeyreğe ilişkin mali rapora dahil edilebilir.

Salgın döneminde gelir ve kârlardaki artış, büyük teknoloji şirketlerini en hızlı şekilde eleman alımına sevk etti, ancak durgunluk beklentisi ve Fed’in agresif faiz artırımları ile teknoloji şirketleri işten çıkarmalar başlatmak ve işe alımları dondurmak zorunda kaldı. maliyetin düşürülmesi ve verimliliğin artırılmasıdır. Medya , Alphabet’in işgücünün 2017’den bu yana iki kattan fazla artarak son çeyrekte 186.779’a ulaştığını söyledi .

Geçen yılın Ekim ayında Alphabet, üçüncü çeyrek gelirinin, kârının ve işletme kâr marjının beklenenden düşük olduğunu ve toplam gelirinin, yeni taç salgınının erken aşaması dışında 2013’ten bu yana en düşük büyüme oranı olduğunu açıkladı. Google, diğer teknoloji şirketleriyle kıyaslandığında fırtınayla kafa kafaya yüzleşmekten kaçınmış olsa da durgun reklam pazarı ve ağır ekonomik durum Google’ın işini de zorlaştırıyor .

Ekonomik durgunluk beklentisi, artan rekabet ve Apple’ın IDFA politikasının YouTube reklamcılığı üzerindeki etkisi altında, Google’ın reklam işi üzerindeki baskı artmaya devam etti ve genel büyüme oranı %3,3’e düştü. %4,3, YouTube reklamcılığı, Satış ortağı reklamcılığı azalmaya başlıyor.

Google Cloud, pazar beklentilerini aşmasına ve büyümesini hızlandırmasına rağmen, yaklaşık %80’lik bir paya sahip olan reklamcılık işi tarafından aşağı çekildi ve döviz kuru değişiklikleri uluslararası gelirler için olumsuz oldu.Toplam gelir yalnızca %6’lık bir büyümeyi sürdürdü.

ABD teknoloji endüstrisi Silikon Vadisi’nde “100.000 işten çıkarma” en karanlık anına girdi

Google , Microsoft ve Amazon’a ek olarak Meta 11.000 çalışanı, bulut bilişim devi Salesforce 7.000 çalışanı, Tesla 6.000 çalışanı, Twitter 3.700 çalışanı, Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük kripto para borsası Coinbase 2.000 çalışanı işten çıkardı. çalışanları ve çevrimiçi ünlü komisyoncu Robinhood 1.100 çalışanı işten çıkardı.

21st Century Business Herald’a göre, 2022’de Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Silikon Vadisi bir dizi büyük ölçekli, yüksek sıklıkta ve yüksek yoğunluklu işten çıkarmalar yaşayacak.

Küresel bir e-ticaret devi olan Amazon’un e-ticaret işi, salgın sırasında patlayıcı bir büyüme sağladı ve büyük ölçekli çalışan alımı gerçekleştirdi. 2021 sonu itibarıyla Amazon’un toplam çalışan sayısı üç yılda %186 artarak yaklaşık 1,6 milyona yükseldi ve bu da çok sayıda personel fazlasına ve maliyet giderlerine yol açtı. iş baskısı, işten çıkarmalar Amazon’un çaresiz hamlesi haline geldi.

Kasım 2022 gibi erken bir tarihte Amazon, yaklaşık 10.000 kurumsal ve teknik pozisyonu içeren ve esas olarak Amazon’un ekipman organizasyon departmanını, perakende departmanını ve insan kaynakları departmanını etkileyen büyük ölçekli işten çıkarmaları duyurdu.Amazon CEO’su Andy Jassy bir keresinde açık bir mektupta belirtmişti. Şirket, 2023 yılına kadar devam edeceğini söyledi.

Aynı şekilde teknoloji sektörünün “ağabeyi” Microsoft da bu Silikon Vadisi kışından kurtulamıyor. Microsoft’un son büyük çaplı işten çıkarmalarının 2014 yılında Nokia’nın iş düzenlemeleri nedeniyle 18.000 çalışanının işten çıkarıldığı ve Temmuz ve Ekim 2022’de Microsoft’un ayrıca pazarlama, pazarlama dahil toplam yaklaşık 2.800 çalışanı kapsayan iki kez işten çıkarma başlattığı bildirildi. Xbox, Stratejik Görevler ve Teknoloji Organizasyonu gibi bölümler. Bu işten çıkarma aynı zamanda Microsoft’un bir yıl içindeki üçüncü işten çıkarma oldu ve yoğunluk programın ilerisinde.

Bununla birlikte, diğer teknoloji devleriyle karşılaştırıldığında Twitter, en agresif işten çıkarma hızına sahip . 3 Kasım 2022’de Twitter, orijinal 7.500 çalışanın yarısı olan büyük ölçekli işten çıkarmalara başladı. 26 Kasım itibarıyla Musk işe alımları yeniden başlattı ve Twitter’ın resmi çalışan sayısı 7.500’den 2.700’e düşürüldü.Sözleşmeli çalışanlar dahil işten çıkarma oranı %75’e ulaştı.

Ayrıca Securities Daily’nin haberine göre Apple, konuya yakın kaynaklara dayandırarak , şirketin yeni yılda bütçe kesintisi planını bir üst seviyeye taşıyan araştırma ve geliştirme dışındaki birçok pozisyonun işe alımını askıya aldı . Ve bu teknoloji devleri fonlarını ve kaynaklarını çiplerin, yapay zekanın ve bulut evreninin araştırma ve geliştirmesine çeviriyor.

TrendForce araştırma firmasındaki analistler, küresel teknoloji şirketlerinin bu yıl 2023’te %5-10 oranında küçülmeye ve çalışanlarını işten çıkarmaya devam edeceğine inanıyor. Wedbush Securities’teki analistler ayrıca, küresel teknoloji sektöründeki şirketlerin %5 ila %10 arasında bir kesinti daha yapmasının beklendiğine inanıyor.


%d blogcu bunu beğendi: