İsmail Cengiz ”Konsolluk önünde Birisi eline silah alacak ,birisi eline bomba alacak bunlar doğru şeyler.Yapsınlar arkadaşlarımız ”dedi.

Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Eski Başbakanı ve Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı İsmail Cengiz Youtubede paylaştığı videoda Cin Konsolosluğu önünde ”Birisi eline Silah Alacak ,Birisi eline Bomba alacak bunlar doğru şeyler, yapsınlar arkadaşlarımız ” dedi. Kim bu arkadaşları ?

Bilindiği üzere Çin konsolosluğu önünde Pandemi sürecide dahil olmak üzere Doğu Türkistanlı Uygur Aktivistler devamlı olarak İzinsiz olarak Protesto eylemleri yapmaktalar.Zaman zaman Polislerimizde nazik bir şekilde eylemlere müdehale etmekteler.Ancak Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı İsmail Cengiz Youtubede paylaştığı videoda Cin Konsolosluğu önünde ”Birisi eline Silah Alacak ,Birisi eline Bomba alacak bunlar doğru şeyler, yapsınlar arkadaşlarımız ” demesi üzerine ya bu dediği eylem yapılırsa mazallah orada bir şey patlarsa sonucu ne olur ? Sorumlusu kim olur ?

Devletin ilgili kurumlarının STK’ları tekrardan gözden geçirömesi lazım.Eğitim,Kültür gibi faaliyetler amacıyla kurulan dernekler Tüzüklerindeki faaliyetleri yapmaktan ziyade ,Ülkemizde devamlı olarak İzinsiz protesto ve eylemler yapmaktalar..