Doğu Türkistan Milli Meclisi’nin, Fransız güvenlik birimleriyle birlikte kurulduğu ortaya çıktı.

Türkiye’de yaşıyor, bu vatanın ekmeğini yiyor ama…

Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk’ün “PYD/PKK uzantısı olan ve Türkiye siyasi faaliyet gösteren HDP ile görüştüm” açıklamasına tepkiler devam ederken, Tümtürk’ün Başkanı olduğu Milli Meclisi’nin, Fransız güvenlik birimleriyle birlikte Fransa’nın himayesinde kurulduğu ortaya çıktı.

Türkiye’de yaşıyor, bu vatanın ekmeğini yiyor ama…

Fransa kurulan Doğu Türkistan Milli Meclisi’nin Başkanı Seyit Tümtürk, ilk ziyaretini İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu’nu makamında ziyaret ederek yapmıştı. Seyit Tümtürk’ün, skandal açıklamalarının bir yenisi daha ortaya çıktı.

FRANSIZ GÜVENLİK BİRİMLERİYLE BİRLİKTE…

Söz konusu programda Fransa kurulan Doğu Türkistan Milli Meclisi’nin kuruluşu hakkında soruları yanıtlayan Seyit Tümtürk; “Biz meclisi kurarken Fransız güvenlik birimleri ve iş birliği yaptığımız diğer kurumların teklifi ile bu meclisi kurduk” açıklamasında bulundu. Tümtürk, “Meclis Fransa devletinin himayesindedir. Fransa devleti resmi olarak kabul ediliyor” dedi.

TÜRK-FRANSIZ RESTLEŞMESİNİN OLDUĞU DÖNEMDE

Doğu Türkistan Milli Meclisi’nin, Türkiye’yi başta Doğu Akdeniz ve Suriye’deki PKK/PYD yapılanması nedeniyle sürekli eleştiren zaman zaman da tehditkâr açıklamalarda bulunan Fransa’nın himayesinde kurulması tepkileri de beraberinde getirdi. Tümtürk’e başta Doğu Türkistanlılar olmak üzere birçok kesimden ardı ardına tepkiler yükseldi.

FRANSA, ERMENİSTAN’I DESTEKLEMİŞTİ!

Fransa, Karabağ’daki Azerbaycan ile işgalci Ermenistan arasındaki savaşta Ermeni yanlısı bir tutum takınmış, Azerbaycan’a destek veren Türkiye’ye her fırsatta tepki göstermişti. Fransa’nın, Ermeni işgali altındaki Karabağ’da Ermeni yanlısı tutumunu hatırlatan vatandaşlar, Seyit Tümtürk’e, “Sen nasıl oluyor da Türklüğün ve İslam’ın düşmanı Fransa’ya kutsal Doğu Türkistan davamızı peşkeş çekmeye çalışıyorsun?” diye sordu.

“TÜRKİYE DEVLETİ DE KONTROL EDEMEDİ, EDEMEZ DE”

Söz konusu programda Tümtürk’ün skandal açıklamaları maalesef bunlarla sınırlı değildi. Doğu Türkistan Milli Meclisi’ni Fransa’da kuran Tümtürk, şu dikkat çeken açıklamalarda bulundu; “Seyit’ten herkes uzak duruyor, neden? Çünkü bu adam başımıza bela olur kontrol edemeyiz diye. Beni bu zamana kadar kimse kontrol edemedi. Türkiye devleti de kontrol edemedi, edemez de!”

Uygur Türklerini de kışkırtmaktan geri durmayan 

Yaptığı açıklamalarda hızını alamayan Seyit Tümtürk, “Türkiye Cumhuriyeti aklını başına toplamalıdır” ifadelerini kullanmaktan da geri durmadı.

Uygur Türklerini de kışkırtmaktan geri durmayan Tümtürk, Uygurların yaşadıkları ülkenin çıkarını düşünmeden hareket etmesi gerektiğini şu sözlerle ortaya koydu: “Eğer Doğu Türkistan davası güden kim olursa olsun, yaşadığı ülkenin çıkarları davanın önüne geçerse Doğu Türkistan’daki vatan hainlerinden hiçbir farkı yoktur”

HDP ZİYARETİNE TEPKİLER DİNMİYOR

Terör örgütü PKK’nın 13 Türk vatandaşını kaçırarak öldürmesinin yankıları devam ederken, Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk’ün “PYD/PKK uzantısı olan ve Türkiye siyasi faaliyet gösteren HDP ile görüştüm” açıklaması infiale neden olmuştu. Sosyal medya hesabından “İnsani bir durumdu” açıklaması yapan Tümtürk’e onlarca kullanıcı tepki gösterdi.

KAYNAK : https://www.vizyonege.com/2021/03/24/dogu-turkistan-meclis-baskani-seyit-tumturkun-hdp-pkk-iliskisi/