Süleyman Soylu Uygurlar arasında hakkında iddialar bulunanDernek Başkanını evinde ziyaret etmiş

Ben 30 senedir Devlet büyüklerine,Siyasi Parti liderlerine hep dedimki bakın önünüze gelenle resim çekilmeyin.Bir gün gelir sizin iyi niyetinizi ard niyetli Çete liderleri,Mafya Liderleri,Adları yolsuzluğa karışmış veya karışacak STK’lar yüzünden ilerde sorunlar yaşarsınız diye yıllardır tüm sosyal medya hesaplarında ve kendimize ait yayın organlarımızda hep ikaz ediyorum

Süleyman Soylu Uygurlar arasında hakkında iddialar bulunanDernek Başkanını evinde ziyaret etmiş
Süleyman Soylu Uygurlar arasında hakkında iddialar bulunanDernek Başkanını evinde ziyaret etmiş

İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU ve beraberinde Cumhurbaşkanı Başdanışmanları   ,   Ayhan OĞAN, Zeytinburnu Kaymakamı  ve Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürü ile birlikte Doğu Türkistan Maarif  Dernek Başkanı  Hidayet Oğuzhan’ı İstanbul’da evine teşrif ederek şereflendirmişler.

Devlet Heyetinin bu nezaket ziyaretinden dolayı İçİşleri Bakanı  Süleyman Soyluya ve beraberindeki heyete teşekkür ediyorlar ve Doğu Türkistanlı Uygurlara da şu mesajı veriyorlar ;”Bakın Türk Devleti benim evimde bana ziyaret ediyorlar akıllı olun ben çok güçlüyüm ben istediğimi yaparım diye Bir algı yapıyorlar.

Ben 30 senedir Devlet büyüklerine,Siyasi Parti liderlerine hep dedimki bakın önünüze gelenle resim çekilmeyin.Bir gün gelir sizin iyi niyetinizi ard niyetli Çete liderleri,Mafya Liderleri,Adları yolsuzluğa karışmış veya karışacak STK’lar yüzünden ilerde sorunlar yaşarsınız diye yıllardır tüm sosyal medya hesaplarında ve kendimize ait yayın organlarımızda hep ikaz ediyorum

Diyeceksinizki Devlet heyeti Uygur Derneğini ziyaret etmiş ne var bunda ? Bunda çok şey var.

Türk Devlet heyetinin evinde ziyaret ettiği kişi hakkında pek çok iddialar var,Uygur Türkleri Süleyman soylu ve beraberindeki heyet le ziyaret ettiği kişi hakkında öyle çok İddialar varki yakında bunun detaylı haberini yapacağız.

SORU 1 :)İçİşleri bakanlığı Doğu Türkistan Muarif Derneğine ve Dernek Başkanı olan Hidayet Oğuzhan’a Uygur Türklerine İkamet Tezkeresi ve Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlık Kimliği yetkisi verdim ?

SORU 2 :)Doğu Türkistan Maarif Derneği yöneticileri ve Dernek Başkanı Hidayet Oğuzhan Uygur Türklerinden İkamet Tezkeresi veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Uygurlara verilecek diye USD Doları aldımı ?

SORU 3:) İçişleri Bakanı Süleyman soylu Göç İdaresi varken neden bu çalışmayı Doğu Türkistan Maarif Derneğine verdi ?

SORU 4:) içişleri Bakanlığı veya İstanbul Göç idaresi Verilen İkamet Tezkeresi veya Türkiye Cumhuriyeti Kimliklerinden İptal ettikleri varmı ?

SORU 5:) Dernek vasıtasıyla alınan veya alınması için referans verilen İkametgah veya Kimliklerde Terör Örgütü üyeleri varmı ? İptal edilenler varmı?

SORU 6:) Türkiye’ye çeşitli yollardan giriş yapan Uygur Türkleri Doğu Türkistan Maarif Derneği  Tarafından organize edilerek Suriyedeki çeşitli Terör örgütlerine katılması sağlanmak için aile başı 3.000 ile 5.000 USD doları verilerek geçmişte Suriyeye götürülmüşlermi ?

SORU 7:)Amerika,Avrupa Ülkeleri ve Arap Ülkelerinden Gayri resmi olarak ,Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarınca Kayıt altına alınmadan ,Devletimize bildirimi yapılmadan,Uygur Türkleri tarafından kurulan ve yönetilen   STK’lara ne kadar para  gelmektedir ?

SORU 8:) Eğitim,Öğretim.Yardımlaşma diye kurulan Sivil Toplum kuruluşları Devamlı olarak Çeşitli ülkeleri Protesto eylemleri yapması ,Konsolosluklar önünde protestolarda bulunması.Valilik ve Kaymakamlıklardan izin alınmadan yaptıkları eylem ve gösterilere Devletin ilgili kurumları neden müsade ediyor.Googla ve Youtuba bakın Pandemi sürecinde Uygur STK’ları Lüks Restaurantlarda,Düğün salonlarında,Konsolosluklar önünde sokağa çıkmakısıtlamaları ve Toplu Etkinlikler yapılması yasak olduğu halde hangi güç bunlara Devletin ve Toplumun Korona Virüsü yayılması önlemlerine karşı gelmesine göz yumuyor.Türkiye Cumhuriyetinin kanun ve kurallarının çiğnenmesine neden izin veriliyor ? Hayır diyen varsa youtube ve googladaki videoları tek tek yayınlarım..Her kim kanun ve yasakları çiğneyerek pandemi sürecinde eylem,etkinlik,protesto yaptıysa Devletin ilgili kurumları Uygur STK liderlerinin paylaştığı videoları tespit ederek bunlara yasal para cezalarını kesip Türk Milleti ve kamu oyuylada paylaşması gerekir.

İnsanlar Yakın aile bireylerinin Cenaze namazlarına katılamadı ama konsolosluk önünde aylarca perotesto etkinlikleri yapıldı.

Konsolosluk önünde yapılan etkinliklerin masraflarını kim hangi Devletin istihbaratı karşılıyor 

Gibi cevap verilmesi ve Devletimizin ilgili kurumları tarafından araştırılması gereken pek çok sorunun cevabı vardır.Haber merkezimize yukarda sorduğumuz sorularla ilgil devamlı olarak İstanbulda yaşayan UYGUR TÜRK’ü kardeşlerimiz arayarak bize çeşitli iddialarda bulunmaktadırlar.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden Uygur Türklerine Dağıtılsın diye Milyarlarca Dolar Türkiyedeki Doğu Türkistan veya Uygur Türkleri Yapılanmasına kayıt dışı olarak gelmektedir ama maalesefki bu Dernekler bu paraları ne yaptıkları bilinmemektedir.Masak ve Milli İstihbarat Teşkilatımız ve İçİşleri Bakanlığımızın bu konuda derinlemesine bir araştırma yapması gerekmektedir.

Devletin ilgili birimleri İstanbulun çeşitli semtlerinde yaşayan gariban Uygur Türkleri ile Diyaloğa girip gerekli araştırmalar yaparsa Dönen Dolaplar bir bir ortaya çıkar.

Türkiye’de yaşayan ekmeğe muhtaç bir sürü Uygur Türk’ü kardeşimiz var ancak bazı STK’lar ABD,AVRUPA ve Birleşik Arap Emirliklerinden  yardım yapılsın diye elden paralar alıp bu paraların çok azını Mazlum Uygur kardeşlerimize dağıtıyorlar gerisini ise aralarında paylaşıyorlar şikayetleride watsap haber ihbar hattımıza gelmektedir.

NOT:Haberde ismi geçen veya geçmeyen her kes bizimle iletişime geçerek cevap haklarını Basın Ahlak İlkeleri gereğince kullanabilirler.

NOT: Basın Halkın müşterek sesidir.Biz bize gelen Bilgi,Belgeler karşılığında haberimizi yaparız Devletimizin ilgili kurumlarıda yaptığımız haberi araştırır ve Kanunlarca yapılması gereken ne ise onu yapar.

NOT: YUKARIDA HABERE KONU İDDİALARDA BELİRTİLDİĞİ GİBİ MAĞDUR OLAN UYGUR TÜRKÜ KARDEŞLERİMİZ BİZİMLE İRTİBATA GEÇEBİLİRLER .

Kaynak: https://www.doguturkistander.org/2021/04/03/icisleri-bakani-sayin-sulayman-soylu-dernek-baskanimizi-evinde-ziyaret